Bugun...



ÇGC Basın Yarışması Ödül Töreni yapıldı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen BASIN YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ, Adana Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-12-2023 19:07:28 Tarih: 25-12-2023 19:00

ÇGC Basın Yarışması Ödül Töreni yapıldı

Törene; Adana Valiliği adına Vali Yardımcılarından Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, CHP eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, Sarıçam Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şükrü Gedik, AK Parti İl Başkanvekili Ahmet Öztürk, MHP İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı, ATO Başkanı Yücel Bayram, ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO Meclis Üyeleri Ahmet Görür, Bülent Yamaç, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TSYD Adana Şube Başkanı A.Engin Kanber, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, TRT Çukurova Bölge Haber Müdürü Erden Karaoğlu, TC.Cumhurbaşkanlığı İletişim Adana İl Başkanlığı Adına Başkan Yardımcısı Mustafa Naci Dönmez, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz ile gazeteciler ve davetliler katıldı.

“YEREL BASININ KURTULUŞ MEŞALESİ’Nİ ADANA’DA YAKTIK!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923'teki Adana ziyaretinde ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ şeklindeki sözü ile Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakmış ve Yüce bir milleti esaretten kurtarmıştır.

Adana bu yönü ile öncü bir kenttir.

Şimdi bir meşale daha yaktık. Yerel basının kurtuluş meşalesidir bu… Hiçbir zaman bu kadar güçsüz duruma düşürülmeyen yerel basının kurtuluş meşalesi…” dedi.

Esendemir, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak yaktığımız bu meşale anında Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından büyük destek gördü ve adeta bir kurtuluş mücadelesi başlatılmış oldu.

Turkuaz Medya Dağıtım A.Ş, bu girişimiyle ne amaçlamaktadır?

Kepenk kapatan gazeteler ve işsiz gazeteciler ordusuna yenilerinin mi eklenmesini istemektedir?

Yerel gazetelerin imtiyaz sahipleriyle ÇGC’de yaptığımız toplantıda bu sorun dile getirildi. Şimdi bu tepkinin halk nezdinde karşılık bulmasını istiyoruz.

Halk yerel basınına sahip çıkmalıdır. Belediyeler, odalar, sendikalar, dernekler yani tüm sivil toplum kuruluşları yerel basınına sahip çıkmalıdır.

Çünkü yerel gazetelerin kapatılması onların da seslerini kısacaktır. Siyasetçiler, belediye başkanları dahası sivil toplum kuruluşları artık hiçbir ortamda seslerini duyuramayacaklar.

Biz Adana’dan büyük bir meşale yaktık tıpkı 15 Mart’ta yakılan kurtuluş meşalesi gibi…

Dileriz bu kurtuluş meşalesi Turkuaz Medya Dağıtım AŞ’nin karanlık odalarını aydınlatır ve yöneticiler o aydınlıkta daha aklıselim kararlar alırlar.

Yerel basını yok etmekten vazgeçerler.

Bu meşale sayesinde Anadolu basını bir nefes almış olur” diye konuştu.

 

“YENİ ADANA GAZETESİ’Nİ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP eski Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer; Yeni Adana Gazetesi’nden Güncel Yazı Dalı’nda dereceye giren Fehmi İnceoğlu’na plaketini verirken yaptığı konuşmada; “Gönül isterdi ki; cumhuriyetin tanığı, 100 yıllık Yeni Adana Gazetesi yaşamaya devam etsin. Bu ekonomik zorluklarla mevcut yerel gazeteler bile devam edemezken, Yeni Adana Gazetesi maalesef kapısına kilit vurdu. İnşaallah bu gazeteyi yaşatacağız. Yeni Adana Gazetesi’ni sahipsiz bırakmayacağız. Bir Adanalı olarak. Bunu söylemek istedim. Çok teşekkür ederim” dedi.

 

“GAZETECİLER KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTURULMALI”

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir; plaket töreninde yaptığı konuşmada; Tabi; sorunlardan bahsediliyor. Doğrudur. İnşaallah bu sorunların hepsi bir şekilde çözülür. Çözüm üretilebilecek konular. Ümit ediyoruz ki; gazetecilerin sorunları gündeme gelir ve bunlar makul, kabul edilebilir bir çerçevede çözülür. Buradaki tüm gazetecileri dostlarımız olarak görüyoruz. Sorunların çözümü noktasında karınca kararınca çorbada bir tuzumuz olsun misali bir katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ancak; ben de dışarıdan bir gözlemle şöyle bir yorum yapmak isterim. Keşke gazetelerin kendi ayakları üzerinde durabilecek kurumsal bir yapı oluşturulabilse. Bu nasıl yapılacak doğrusu bilmiyorum. Buna kafa yormak lazım. Buna en çok gazeteci büyüklerimizin, abilerimizin, tecrübeli gazetecilerin, meslekten üstadlarımızla hep beraber kafa yormamız lazım. Bu işi olgunlaştırıp, bizde siyasetçiler, kamu yöneticileri, oda başkanları hepimiz, yani söz söyleme durumunda olan herkes bu konuda katkı sağlasa da gazetecilik mesleği gerçekten kurumsal, kendi içinde bir okul gibi olsa, belki öyle ama maalesef son zamanlarda bir özeleştiri yapalım. Burada özeleştiriye de, eleştiriye de ihtiyaç var. Hepsini birleştirip ümit ediyoruz ki en yakın zamanda basın mesleği kurumsal, ayakları üzerinde duran, kendi içinde yanlışları eleyen, doğruları yücelten bir doğrultuda ilerler. Ben özellikle burada olmak istedim. Proğramımı zorlayarak geldim. İyi ki buradayım. İyi ki varsınız. Yolunuz açık olsun. Her zaman yanınızdayım” dedi.

 

“SAHTE GAZETECİLİK ÜRETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca; “Ben ilk olarak ÇGC Başkanı ve Yönetim Kurulunu özellikle kutluyorum. Çünkü çalışan arkadaşlarımıza bırakın maddi olarak desteği, hiç olmazsa böyle moral verici bir gece düzenlemelerinden dolayı kutluyorum. Türkiye’de, Anadolu basınında çalışan arkadaşların, hiç abartmıyorum yüzde 60’ı asgari ücret dahi alamıyor. Çok büyük bir rakam. Yani bu olayı yerine getirdiğini söyleyen arkadaşlarımız var. Ben onları tenzih ediyorum. Ama yüzde 60’ın üzerinde maalesef çalışan arkadaşlarımız maaş alamıyor. Şimdi bir internet yasası getirildi. Dediler ki; Adanada eğer bu internet yasasına girecekseniz 8 tane kadro oluşturmak zorundasınız. Zaten 6 tane kadroyu gazetede zor oluşturuyorsunuz. Üstelik bir de üste 8 tane kadro koyarak sahte gazetecilik üretilmeye çalışılıyor. Bu doğruyu her yerde söylememiz lazım. Kadrodakilerin büyük bir kısmı yalan kadrolarla doldurulmuş. Yani; gerçek çalışan arkadaşlarımız maalesef yok. Şimdi Basın İlan Kurumu neyin peşinde? İnsanları kandırmanın peşinde. Yani istihdam yaratıldı deniliyor ama gerçekte yapılmadı. Yok öyle bir şey. Türkiye genelinde bir araştırma yapsak, şu anda kadrolarda bulunan insanların yüzde ellisinin, yüzde altmışının ya gazeteciliği bırakmış ya çalışmayan ya da hiç eline kalem almayan insanlardan olduğunu açık ve net görürsünüz. Ben tabi ki; bu genç arkadaşlarımızın ve gazetecilerin ödül töreni olduğu için sadece onların sorunlarına değinmek istedim. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

ÖDÜLLER DAĞITILDI

ÇGC Basın Yarışması Haber Dalı’nda Dereceye giren Mustafa Ercan’a plaketini Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, Hakan Toytekin’e plaketini ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, Cansu Ersoy’a plaketini ATO Başkanı Yücel Bayram takdim etti.

Haber Fotoğrafı Dalı’nda başarı ödülü kazanan Murat Karaman’a plaketini Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke verdi.

Araştırma-İnceleme Dalı’nda Vahit Şahin’e plaketini Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca takdim etti.

Sayfa Düzeni Dalı’nda ödül kazanan Emine Songur’a plaketini Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Fakir Metin Maracı’ya plaketini ise Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek verdi.

Spor Araştırma Dalı’nda başarı ödülü kazanan Hüseyin Sungur’a plaketini TSYD Adana Şube Başkanı A.Engin Kanber takdim etti.

İl dışında olan Adnan Ercan’ın plaketini Çukurova Press Gazetesi Sahibi Engin Kanber’e plaketini AK Parti İl Başkanvekili Ahmet Öztürk verdi.

Röportaj Dalı’nda Mehmet Şahin’in plaketini Ticaret Borsası Başkanı Şahin Yücebilgiç verirken;

Güncel Yazı Dalı’nda Fehmi İnceoğlu’na plaketini CHP eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer takdim ederken, Mehmet Demirel Babacanoğlu’na plaketini MHP İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı verdi.

TV Görüntü Dalı’nda Memiş Akçam’a plaketini Adana Vali Yardımcılarından Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci,

TV Programı Dalı’nda dereceye giren Reha Ören’e plaketini ATO Meclis Üyesi Ahmet Görür verdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülleri’nden ÇGC Kurucu Başkanı Çoban Yurtçu adına verilen özel ödüle layık görülen A.Vahap Ünkat’a plaketini ATO Mecis Üyesi Bülent Yamaç,

Abdullah Bulca Özel Ödülü’ne layık görülen Hamdi Şölen’e plaketini ATO Başkanı Yücel Bayram takdim etti.

Alaaddin Su Özel Ödülü’ne layık görülen Ömer Alpdoğan’a plaketini Sarıçam Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik verdi.

Yeni Adana Gazetesi Özel Ödülü’ne layık görülen M.Ömer Üney’e plaketini ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın;

Gelecek Vaad EdenGenç Gazeteci Özel Ödülü’ne layık görülen Sevil Çakmak’a özel ödülünü de TRT Çukurova Bölge Haber Müdürü Erden Karaoğlu akdim etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 25 4 4 73 26 79 +47
2 Fenerbahçe 33 23 5 5 82 39 74 +43
3 Beşiktaş 34 22 4 8 70 31 74 +39
4 Adana Demirspor 33 18 6 9 70 41 63 +29
5 Başakşehir FK 33 15 10 8 45 34 53 +11
6 Trabzonspor 33 15 12 6 54 48 51 +6
7 Konyaspor 33 12 8 13 45 36 49 +9
8 Kayserispor 33 15 14 4 54 57 49 -3
9 Fatih Karagümrük 33 11 11 11 69 62 44 +7
10 Alanyaspor 34 11 15 8 52 62 41 -10
11 Kasımpaşa 33 11 15 7 40 52 40 -12
12 MKE Ankaragücü 33 11 16 6 40 47 39 -7
13 Antalyaspor 33 10 15 8 43 51 38 -8
14 Sivasspor 34 10 17 7 44 53 37 -9
15 İstanbulspor 33 10 18 5 40 61 35 -21
16 Giresunspor 33 8 15 10 37 56 34 -19
17 Ümraniyespor 33 6 18 9 44 59 27 -15
18 Gaziantep FK 33 6 20 7 31 63 25 -32
19 Hatayspor 33 6 22 5 19 74 23 -55
Takım O G M B A Y P AV
1 Samsunspor 36 23 4 9 70 26 78 +44
2 Çaykur Rizespor 36 18 4 14 64 35 68 +29
3 Pendikspor 36 19 7 10 65 36 67 +29
4 Bodrumspor 36 18 10 8 55 34 62 +21
5 Sakaryaspor 36 20 14 2 59 47 62 +12
6 Eyüpspor 36 18 10 8 40 30 62 +10
7 Göztepe 36 17 9 10 45 28 61 +17
8 Manisa FK 36 15 10 11 53 47 56 +6
9 Keçiörengücü 36 16 12 8 59 47 56 +12
10 Bandırmaspor 36 15 11 10 55 58 55 -3
11 Boluspor 36 14 12 10 44 46 52 -2
12 Altay 36 11 14 10 45 45 39 0
13 Erzurumspor FK 36 11 16 9 43 48 39 -5
14 Tuzlaspor 36 11 20 5 42 52 38 -10
15 Gençlerbirliği 36 10 18 8 46 55 38 -9
16 Altınordu 36 9 19 8 41 57 35 -16
17 Adanaspor 36 6 23 7 32 76 25 -44
18 Denizlispor 36 7 24 5 35 67 23 -32
19 Yeni Malatyaspor 36 4 25 7 22 81 16 -59
Takım O G M B A Y P AV
1 Kocaelispor 38 25 4 9 73 28 84 +45
2 Bucaspor 1928 38 24 5 9 63 22 81 +41
3 İskenderunspor A.Ş. 38 23 7 8 65 31 77 +34
4 1461 Trabzon FK 38 22 8 8 62 27 74 +35
5 Van Spor FK 38 21 6 11 58 27 74 +31
6 Ankara Demirspor 38 20 7 11 65 32 71 +33
7 Karacabey Belediye Spor 38 19 8 11 55 31 68 +24
8 Fethiyespor 38 16 15 7 59 51 55 +8
9 Zonguldak Kömürspor 38 15 15 8 45 50 53 -5
10 Serik Belediyespor 38 14 13 11 54 43 50 +11
11 Kırşehir FSK 38 12 14 12 49 54 48 -5
12 Kırklarelispor 38 10 12 16 38 35 46 +3
13 Etimesgut Belediyespor 38 11 15 12 43 51 45 -8
14 Kastamonuspor 38 11 17 10 41 47 43 -6
15 Sarıyer 38 10 16 12 46 57 42 -11
16 Uşak Spor 38 8 21 9 37 64 33 -27
17 Balıkesirspor 38 6 22 10 32 76 25 -44
18 Pazarspor 38 4 23 11 29 79 23 -50
19 Adıyaman FK 37 5 24 8 22 70 23 -48
20 Diyarbekir Spor 37 2 26 9 18 79 15 -61
Takım O G M B A Y P AV
1 Yeni Mersin İY 34 19 4 11 49 21 68 +28
2 Belediye Derincespor 34 18 4 12 51 24 66 +27
3 Belediye Kütahyaspor 34 18 5 11 52 34 65 +18
4 52 Orduspor FK 34 19 8 7 54 34 64 +20
5 Nevşehir Belediyespor 34 16 8 10 52 40 58 +12
6 Karaköprü Belediyespor 34 16 10 8 44 32 56 +12
7 Karşıyaka 34 15 10 9 44 28 54 +16
8 Çatalcaspor 34 11 12 11 40 39 44 +1
9 Amasyaspor Futbol Kulübü 34 11 12 11 33 36 44 -3
10 Elazığspor 34 12 16 6 44 53 42 -9
11 1922 Konyaspor 34 11 15 8 42 47 41 -5
12 Hacettepe 1945 34 9 16 9 41 50 36 -9
13 Ağrı 1970 Spor 34 8 14 12 23 39 36 -16
14 Edirnespor 34 10 19 5 35 45 35 -10
15 1954 Kelkit Bld.Spor 34 7 13 14 25 35 35 -10
16 Yomraspor 34 7 14 13 36 42 34 -6
17 Eskişehirspor 34 6 20 8 39 69 26 -30
18 Şile Yıldızspor 34 5 18 11 29 65 26 -36
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 30/05/2023 Alanyaspor vs Kasımpaşa
 30/05/2023 Fatih Karagümrük vs Kayserispor
 30/05/2023 Fenerbahçe vs Antalyaspor
 30/05/2023 Giresunspor vs Trabzonspor
 30/05/2023 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 30/05/2023 MKE Ankaragücü vs Galatasaray
 30/05/2023 Sivasspor vs Konyaspor
 04/06/2023 Adana Demirspor vs Başakşehir FK
 04/06/2023 Galatasaray vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/05/2023 Manisa FK 1 - 5 Pendikspor
 21/05/2023 Çaykur Rizespor 0 - 0 Altınordu
 21/05/2023 Bodrumspor 1 - 1 Göztepe
 Hük. Adanaspor 0 - 3 Samsunspor
 Hük. Yeni Malatyaspor 0 - 3 Denizlispor
 21/05/2023 Bandırmaspor 1 - 1 Gençlerbirliği
 21/05/2023 Eyüpspor 2 - 1 Keçiörengücü
 21/05/2023 Erzurumspor FK 2 - 0 Boluspor
 20/05/2023 Altay 3 - 1 Tuzlaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/05/2023 Zonguldak Kömürspor 3 - 1 Pazarspor
 20/05/2023 Kastamonuspor 3 - 2 Kırşehir Futbol Spor Kulübü
 Hük. Adıyaman FK 0 - 3 Fethiyespor
 Hük. Diyarbekir Spor 0 - 3 Bucaspor 1928
 20/05/2023 Van Spor FK 8 - 0 Balıkesirspor
 20/05/2023 İskenderunspor A.Ş. 5 - 1 Uşak Spor
 20/05/2023 Etimesgut Belediyespor 2 - 0 Serik Belediyespor
 20/05/2023 1461 Trabzon FK 2 - 0 Kırklarelispor
 20/05/2023 Karacabey Belediye Spor 2 - 0 Sarıyer
 20/05/2023 Ankara Demirspor 1 - 0 Kocaelispor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/05/2023 1922 Konyaspor 4 - 1 Hacettepe 1945
 20/05/2023 Belediye Kütahyaspor 4 - 1 1954 Kelkit Bld.Spor
 20/05/2023 Edirnespor 6 - 2 Şile Yıldızspor
 20/05/2023 Belediye Derincespor 3 - 0 Karaköprü Belediyespor
 20/05/2023 52 Orduspor FK 2 - 1 Amasyaspor Futbol Kulübü
 20/05/2023 Elazığspor 0 - 4 Karşıyaka
 20/05/2023 Nevşehir Belediyespor 3 - 2 Eskişehirspor
 20/05/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu 5 - 1 Yomraspor
 20/05/2023 Çatalcaspor 2 - 0 Ağrı 1970 Spor
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI